Hogyan szerezzünk villámgyorsan energia tanúsítványt?

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány lekérdezés
energetikai tanúsítvány lekérdezés

Ismerek egy remek céget, az Ecoteam-et, akik azzal foglalkoznak, hogy minél gyorsabban elkészítik a szükséges dokumentumokat az otthonunk energetikai tanúsítványához. Erre akkor lehet szüksége az embernek, ha mondjuk egy pályázat megnyerése a cél, vagy éppen eladta az ingatlanját és ehhez kell a tanúsítvány. Mit értek gyorsaság alatt? Magyarország egész területén akár 12-24 óra leforgása alatt elkészül a házunk energetikai tanúsítványa.

Érdemes tudni, hogy már több mint 10 éve kötelező ilyen tanúsítványt kiállítani minden épületre. Röviden tömören azt tartalmazza az energetikai tanúsítvány, hogy egy adott épület fenntartása mennyi energiába kerül. Fontos, hogy minél gazdaságosabb legyen, minél kevesebbet kelljen költeni a fűtésre, a gázra vagy éppen a víz melegítésére. A besorolás 12 féle lehet, a legkedvezőbb az AA++ ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 40%-os, a legkedvezőtlenebb pedig a JJ, ami több mint 500%-os, tehát kiemelkedően rossz.
Az egész energetikai tanúsítvány lekérdezés egy kifejezetten egyszerű folyamat. Csupán fel kell hívni az Ecoteam-et, vagy kitölteni az e-tanusitvany.eu honlapon található űrlapot, és a cég dolgozói keresni fogják a kitöltőt. Lefolytatnak egy telefonbeszélgetést, ahol megkérdezik a legfontosabb adatokat, majd egy helyszíni felmérésre is megtörténik az időpont egyeztetés. A helyszíni felmérés után – amelybe beletartozik a fűtésrendszer vizsgálata, a szigetelés és a nyílászárók felmérése, valamint a vízmelegítésre használt eszközök állapotának és hatékonyságának vizsgálata – az adatokat továbbítják a szakemberek az irodának, ahol minden számítás pontos elvégzése és alapos leellenőrzése után elkészítik az energetikai tanúsítványt, amit egy futárszolgálat házhoz is szállít. Ugye, egyáltalán nem bonyolult ez az energetikai tanúsítvány lekérdezés. Előny a kényelem, az egyszerűség és a gyorsaság.